Για να αναφέρετε οποιαδήποτε παρενέργεια ή αντίδραση που οφείλεται στα προϊόντα μας, καλέστε μας στον αριθμό 2106875528.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μας, αναζητήστε απαντήσεις στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις προτού επικοινωνήσετε μαζί μας:

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αρχίσει η δράση του Regaine®;

Το χρονικό διάστημα διαφέρει. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι με τη χρήση του Regaine® Foam 5% μπορεί να παρατηρηθεί ανάπτυξη νέας τριχοφυιας από τις 12 εβδομάδες χρήσης. Ωστόσο, ίσως χρειαστούν έως και 16 εβδομάδες για να είναι ορατά τα πρώτα αποτελέσματα. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση, οπότε πρέπει να έχετε υπομονή.

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Regaine®, μπορεί να παρατηρήσετε μια προσωρινή αύξηση της τριχόπτωσης τις πρώτες 2-6 εβδομάδες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και αποτελεί ουσιαστικά μια θετική εξέλιξη, καθώς δείχνει ότι τα μαλλιά σας εγκαταλείπουν τη φάση αδράνειας και εισέρχονται σε μια πιο ενεργή φάση ανάπτυξης.

Το Regaine® είναι αποτελεσματικό σε κάθε περίπτωση;

Όχι, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του "Regaine®, όπως:

  • η έντονη κληρονομική προδιάθεση τριχόπτωσης στο οικογενειακό σας περιβάλλον
  • το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από τις πρώτες ενδείξεις τριχόπτωσης
  • το συγκεκριμένο είδος τριχόπτωσης που αντιμετωπίζετε
  • το σημείο αραίωσης των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής

Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι το Regaine® αποτρέπει την επιδείνωση της τριχόπτωσης σε 4 στους 5 άνδρες.

Πόσο διαρκεί μια συσκευασία Regaine®;

Με βάση τη συνιστώμενη δόση, περίπου 30 ημέρες εάν χρησιμοποιείτε το Regaine® δύο φορές την ημέρα και 60 ημέρες εάν χρησιμοποιείτε το Regaine® μία φορά την ημέρα.

Φροντίστε να αντικαταστήσετε τη συσκευασία πριν τελειώσει, ώστε να μην παραλείψετε καμία εφαρμογή του προϊόντος.

Εάν χρησιμοποιώ συχνότερα το Regaine® θα δράσει ταχύτερα;

Όχι. Τα μαλλιά σας δε θα μεγαλώσουν γρηγορότερα ή καλύτερα εάν χρησιμοποιείτε το προϊόν πιο συχνά απ'ότι αναγράφεται στο φύλλο οδηγιών χρήσης του προϊόντος.

Για πόσο καιρό θα πρέπει να χρησιμοποιώ το Regaine®;

Πρέπει να χρησιμοποιείτε το Regaine® για όσο διάστημα θέλετε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα. Εάν σταματήσετε τη χρήση του προϊόντος, δε θα χάσετε μόνο τα νέα μαλλιά που αναπτύχθηκαν, αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψετε στο προηγούμενο στάδιο της τριχόπτωσης.

Εάν δεν έχετε παρατηρήσει κανένα αποτέλεσμα μετά από 16 εβδομάδες χρήσης του Regaine® FOAM (ή μετά από 1 χρόνο χρήσης του διαλύματος Regaine®), θα πρέπει να σταματήσετε τη θεραπεία.

Τι θα συμβεί εάν έρθει κατά λάθος σε επαφή με το πρόσωπό μου;

Μην πανικοβάλλεστε, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, απλώς ξεπλύνετε το πρόσωπό σας αμέσως με άφθονο δροσερό νερό.

Πώς μπορώ να καταλάβω ότι το Regaine® δρα αποτελεσματικά;

Θα πρέπει να αρχίσετε να παρατηρείτε ότι χάνετε πολύ λιγότερα μαλλιά. Μπορεί ακόμη και να βλέπετε ότι αρχίζουν να εκφύονται νέες τρίχες, που είναι πιο μαλακές, χνουδωτές και ανοιχτόχρωμες από τα υπόλοιπα μαλλιά σας. Με την πάροδο του χρόνου οι τρίχες αυτές θα πυκνώσουν και θα γίνουν όπως τα υπόλοιπα μαλλιά σας.

Τι θα συμβεί εάν σταματήσω τη χρήση του Regaine®; Θα διατηρήσω τα νέα μου μαλλιά;

Όχι. Εάν σταματήσετε τη θεραπεία, δε θα χάσετε μόνο τα νέα μαλλιά που αναπτύχθηκαν, αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψετε στο προηγούμενο στάδιο της τριχόπτωσης. Ωστόσο, εάν σταματήσετε τη χρήση του Regaine®, δε θα είστε σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν το ξεκινήσετε.

Η χρήση περούκας στη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να επηρεάσει στην ανάπτυξη νέας τριχοφυΐας;

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτό επηρεάζει το ποσοστό ανάπτυξης νέας τριχοφυΐας με τη χρήση των προϊόντων Regaine®.

Εάν χρησιμοποιώ το Regaine® θα σταματήσουν να γκριζάρουν τα μαλλιά μου;

Δυστυχώς το Regaine® δεν αποτελεί λύση για το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το Regaine® εάν έχω ήδη υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών;

Για ανάλογες ερωτήσεις θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.

Το Regaine® επηρεάζει την κατάσταση των μαλλιών μου;

Τα προϊόντα Regaine® χαρίζουν πιο δυνατά και πυκνά μαλλιά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιεσδήποτε βλαβερές επιπτώσεις, ωστόσο έχουν αναφερθεί ορισμένες περιπτώσεις ελαφριάς μεταβολής του χρώματος και της υφής των μαλλιών.

Το τριχωτό της κεφαλής παρουσιάζει μεγαλύτερη ευαισθησία στον ήλιο με τη χρήση του Regaine®;

Όχι. Εάν σκοπεύετε να βρίσκεστε για αρκετή ώρα κάτω από τον ήλιο μετά την εφαρμογή του Regaine®, σας συνιστούμε να φορέσετε καπέλο. Επίσης θα ήταν προτιμότερο να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς το Regaine® πριν φορέσετε καπέλο, καθώς ενδέχεται να λεκιάσει το ύφασμα.

Πρέπει να χρησιμοποιώ κάποιο ειδικό σαμπουάν με το Regaine®;

Δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο σαμπουάν.

Πρέπει να λούζομαι πριν από την εφαρμογή του Regaine® και αν ναι, πόση ώρα μετά το λούσιμο μπορώ να εφαρμόσω το προϊόν;

Δεν απαιτείται λούσιμο πριν την εφαρμογή του Regaine®, αλλά εάν έχετε λουστεί, βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής είναι απολύτως στεγνό πριν την εφαρμογή του προϊόντος. Αυτό εξασφαλίζει απλώς ότι το Regaine® δε θα αραιωθεί ή θα εξατμιστεί πριν να απορροφηθεί πλήρως.

Ενώ χρησιμοποιώ το Regaine® μπορώ να συνεχίσω κανονικά τη συνήθη φροντίδα των μαλλιών μου με τη χρήση μαλακτικού, κεριού κ.λπ.;

Μπορείτε να συνεχίσετε τη συνήθη φροντίδα των μαλλιών σας, αλλά επιλέξτε προσεκτικά τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σαμπουάν και μαλακτικά κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας και ότι ξεπλένετε πάντα καλά τα μαλλιά σας. Εάν χρησιμοποιείτε λακ, τζελ, κερί ή μους, βεβαιωθείτε ότι το Regaine® έχει στεγνώσει εντελώς πριν την εφαρμογή αυτών των προϊόντων.

Μπορώ να στεγνώνω τα μαλλιά μου με πιστολάκι κατά την περίοδο που χρησιμοποιώ το Regaine®;

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε πιστολάκι μαλλιών μετά το λούσιμο, αλλά θα πρέπει να αφήνετε το Regaine® να στεγνώνει από μόνο του. Εάν χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για να στεγνώσετε το φάρμακο, η θερμότητα θα προκαλέσει την εξάτμισή του πριν να απορροφηθεί από το τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, η συχνή χρήση υψηλής θερμότητας μπορεί να προκαλέσει φθορές στα μαλλιά σας.

Μπορώ να κολυμπήσω μετά την εφαρμογή του Regaine®;

Ναι. Αλλά πριν βουτήξετε θα πρέπει να περιμένετε έως ότου στεγνώσει πλήρως το προϊόν. Μην εφαρμόζετε επιπλέον δόση του Regaine® μετά το κολύμπι, αλλά περιμένετε μέχρι την επόμενη εφαρμογή.

Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου ή να κάνω περμανάντ κατά την περίοδο χρήσης του Regaine®;

Ναι. Ακολουθήστε τη συνήθη φροντίδα των μαλλιών σας, αλλά ενημερώστε τον κομμωτή/την κομμώτριά σας ότι χρησιμοποιείτε το Regaine®. Εξηγήστε του/της ότι αν κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, θα πρέπει να είναι απαλό για να περιοριστεί στο ελάχιστο το σπάσιμο των μαλλιών και ότι η χτένα που θα χρησιμοποιήσει πρέπει να έχει φαρδιά δόντια με στρογγυλεμένα άκρα.

Σε ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιήσω το Regaine®;

Το Regaine® FOAM ενδείκνυται για τη θεραπεία της κληρονομικής τριχόπτωσης σε άντρες και γυναίκες άνω των 18 ετών

Ποια είναι η σωστή χρήση του Regaine® Foam;

Όπως αναφέρεται και στη σελίδα μας «Πώς χρησιμοποιούνται τα προϊόντα», είναι σημαντικό να κρατάτε το μπουκάλι κατακόρυφα προς τα κάτω όταν πιέζετε το ρύγχος για να εξέλθει ο αφρός, ώστε να αποφεύγετε την υγροποίηση του προϊόντος. Εάν κρατάτε το μπουκάλι προς τα πάνω, το προωθητικό αέριο απελευθερώνεται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να παραμένει μια μεγάλη ποσότητα του υγρού μινοξιδίλης στον πάτο του μπουκαλιού.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το Regaine® στα σημεία υποχώρησης του ορίου τριχοφυΐας;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Regaine εάν παρατηρείτε υποχώρηση σε αυτά τα σημεία, η οποία είναι εξάλλου ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα στα πρώιμα στάδια της κληρονομικής τριχόπτωσης.

Πόσο σύντομα μπορώ να δω τα πρώτα αποτελέσματα;

Δεδομένου ότι τα μαλλιά συνήθως μεγαλώνουν περίπου ένα εκατοστό κάθε μήνα, το Regaine® χρειάζεται επίσης χρόνο για να δράσει. Τα αποτελέσματα της χρήσης του Regaine® μπορεί να είναι ορατά μετά από μόλις 12 εβδομάδες. Εάν εξακολουθείτε να μην παρατηρείτε κανένα αποτέλεσμα μετά από 24 εβδομάδες χρήσης μία φορά την ημέρα, διακόψτε την εφαρμογή του Regaine® και απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι το Regaine® δρα αποτελεσματικά;

Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που σας επιτρέπουν να επιβεβαιώσετε ότι το Regaine® δρα αποτελεσματικά διεγείροντας τους θύλακες των τριχών. Για παράδειγμα, κατά τις πρώτες 2 έως 6 εβδομάδες χρήσης, ενδέχεται να παρατηρήσετε μια προσωρινή αύξηση της τριχόπτωσης. Αυτή η αύξηση της τριχόπτωσης είναι αναμενόμενη και παροδική. Υποδεικνύει ότι ξεκινάει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης νέας τριχοφυΐας και ότι τα μαλλιά που ούτως ή άλλως θα έπεφταν δίνουν τη θέση τους στα νέα μαλλιά που αναπτύσσονται. Σε περίπτωση που η τριχόπτωση συνεχιστεί, σταματήστε τη χρήση του προϊόντος και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μόλις ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Regaine και παρατήρησα ότι έχω αυξημένη τριχόπτωση. Είναι φυσιολογικό;

Ο αφρός Regaine® ενεργοποιεί τους θύλακες των τριχών, προκειμένου να μεταβούν από τη φάση ανάπαυσης στη φάση ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, είναι σύνηθες να εμφανίζεται μια προσωρινή αύξηση της τριχόπτωσης στη διάρκεια των πρώτων 2 έως 6 εβδομάδων χρήσης, καθώς τα μαλλιά πέφτουν και αντικαθιστώνται από τα νέα, υγιή μαλλιά που αναπτύσσονται. Σε περίπτωση υπερβολικά αυξημένης τριχόπτωσης, θα πρέπει να διακόψετε τη χρήση του προϊόντος και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, προκειμένου να αποκλείσετε άλλα πιθανά προβλήματα υγείας.

Τι είναι το ROGAINE® FOAM;

Το ROGAINE® διατίθεται προς πώληση στην αγορά των Η.Π.Α. και πρόκειται απλώς για μια διαφορετική εμπορική επωνυμία του Regaine®. Πρόκειται για δύο ακριβώς ίδια προϊόντα της Johnson & Johnson Limited.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Μάθετε περισσότερα για την τριχόπτωση και το Regaine WOMEN’S® FOAM.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ Regaine WOMEN’S® FOAM

Ποιες είναι οι αιτίες της τριχόπτωσης στις γυναίκες;

Η πιο συνηθισμένη αιτία αραίωσης των μαλλιών στις γυναίκες είναι η τριχόπτωση γυναικείου τύπου. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα είδη τριχόπτωσης που μπορεί να οφείλονται σε έντονο στρες, την εγκυμοσύνη ή ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα. Επιπλέον, η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε ορισμένες ασθένειες ή παθολογίες.

Πότε εμφανίζεται η τριχόπτωση στις γυναίκες;

Η τριχόπτωση εμφανίζεται συνήθως σε ηλικίες μεταξύ των 30 και 40 ετών, αλλά μπορεί να ξεκινήσει και από την ηλικία των 20.

Ποιες είναι οι ενδείξεις τριχόπτωσης;

Η τριχόπτωση παρουσιάζει πολλές προφανείς ενδείξεις, όπως: πιο αραιή χωρίστρα, περισσότερα μαλλιά στη βούρτσα/στο μαξιλάρι/στο ντους που έχουν πέσει από τη ρίζα και πιο δύσκολη περιποίηση των μαλλιών.

Σε περίπτωση αμφιβολιών σχετικά με τις παραπάνω ενδείξεις, απευθυνθείτε στον φαρμακοποιό ή τον δερματολόγο σας για να επιβεβαιώσετε εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κληρονομικής τριχόπτωσης και να μάθετε εάν το Regaine® μπορεί να σας βοηθήσει.

Δεν ισχύει ότι η τριχόπτωση εμφανίζεται σε γυναίκες πιο προχωρημένης ηλικίας;

Ίσως εκπλαγείτε, αλλά η τριχόπτωση μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και στην ηλικία των 20 ετών. Φυσικά εμφανίζεται πολύ συχνότερα σε γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 30 ή 40, ενώ το πρόβλημα κορυφώνεται συνήθως κοντά στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Πώς φαίνεται η τριχόπτωση γυναικείου τύπου;

Μία από τις πιο σαφείς ενδείξεις κληρονομικής τριχόπτωσης είναι η αραίωση των μαλλιών στη χωρίστρα. Ακολουθεί ένας χρήσιμος πίνακας με τα τυπικά μοτίβα τριχόπτωσης.

Female pattern hair loss

Μήπως τα μαλλιά μου έχουν απλώς ταλαιπωρηθεί;

Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά παρουσιάζουν ξηρότητα, ψαλίδα και σπάνε εύκολα. Ίσως δείχνουν πιο εύθραυστα και ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται και να μην πειθαρχούν στη συνήθη περιποίηση και το καθημερινό styling που κάνετε. Καθώς η τρίχα αποδυναμώνεται, μπορεί να σπάει εύκολα κοντά στο τριχωτό της κεφαλής ή στις άκρες, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ψαλίδας. Σε αντίθεση με την κληρονομική τριχόπτωση, κατά την οποία οι τρίχες πέφτουν από το τριχωτό της κεφαλής μαζί με τη μικροσκοπική ρίζα τους, τα ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι συνήθως ένα παροδικό πρόβλημα το οποίο, με λίγη περισσότερη προσοχή, μπορεί να αντιμετωπιστεί και να εξαλειφθεί.

Μήπως το πρόβλημα των μαλλιών μου οφείλεται σε αλλαγές του τρόπου ζωής μου;

Εάν μπορείτε να συνδέσετε την αλλαγή στη συμπεριφορά των μαλλιών σας με ένα συγκεκριμένο γεγονός, τα μαλλιά σας ίσως να έχουν απλώς ταλαιπωρηθεί. Η παροδική τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές αλλαγές, εγκυμοσύνη, έντονο στρες, ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς και κάποιες ιατρικές παθήσεις.

Εάν δε βρήκατε απάντηση στην ερώτησή σας και θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, κάντε κλικ εδώ.