ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΙΜΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Πώς μπορώ να καταλάβω αν χάνω περισσότερα μαλλιά από το κανονικό;

Είναι πολύ πιθανό να χάνετε περισσότερα μαλλιά από το κανονικό, εάν έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Ίσως σας κίνησε την προσοχή η ποσότητα των τριχών που χάσατε στο μπάνιο ή χτενίζοντας τα μαλλιά σας. Ενώ αυτές οι ενδείξεις αυξημένης απώλειας τριχών μπορεί να υποδηλώνουν κάποια μορφή τριχόπτωσης, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν έχετε γυναικεία τριχόπτωση ανδρογενετικού τύπου είναι να εξετάσετε το μοτίβο της τριχόπτωσης και το οικογενειακό ιστορικό σας. Παρατηρείτε αραίωση των μαλλιών στην κορυφή και το επάνω μέρος της κεφαλής; Έχετε οικογενειακό ιστορικό τριχόπτωσης; Εάν ναι, είναι πολύ πιθανό να έχετε γυναικεία τριχόπτωση ανδρογενετικού τύπου.

Ελέγξτε προσεκτικά τη χωρίστρα σας

Πολλές γυναίκες επισημαίνουν ότι η πρώτη αλλαγή που παρατήρησαν κατά τα πρώιμα στάδια τριχόπτωσης ήταν στη χωρίστρα των μαλλιών τους. Εάν η χωρίστρα σας έχει μεγαλύτερο πλάτος και δεν μπορείτε να καλύψετε αυτό το σημείο όπως παλιότερα, αυτό θα πρέπει να σας κινήσει υποψίες.

Εξετάστε το οικογενειακό ιστορικό σας

Η γυναικεία τριχόπτωση ανδρογενετικού τύπου είναι κληρονομική, επομένως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε τα μέλη της οικογένειάς σας, για να αναζητήσετε σημάδια αραίωσης των μαλλιών. Αντίθετα, εάν παρουσιάζετε έντονη τριχόπτωση και δεν έχετε ανάλογο οικογενειακό ιστορικό, σας συνιστούμε να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, για να εντοπίσετε την αιτία του προβλήματος.

Τριχόπτωση γυναικείου τύπου;

Η πιο κοινή αιτία αραίωσης των μαλλιών στις γυναίκες είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, γνωστή επίσης και ως τριχόπτωση γυναικείου τύπου. Τα γονίδια, οι ορμόνες και η ηλικία επηρεάζουν τους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση του προβλήματος. Η γυναικεία τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες , ωστόσο η κυριότερη είναι η κληρονομικότητα.

Πώς παρουσιάζεται η τριχόπτωση γυναικείου τύπου

Όλες οι γυναίκες παρουσιάζουν τριχόπτωση ως έναν ορισμένο βαθμό στο πλαίσιο του φυσιολογικού κύκλου ζωής των μαλλιών. Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση γυναικείου τύπου, οι αλλαγές στους θύλακες διακόπτουν αυτόν τον κανονικό κύκλο, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση και την πτώση των μαλλιών. Μάθετε περισσότερα για τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών.