ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗΣ

ΒΗΜΑ 1: Καταρτίστε ένα απλό ημερολόγιο για την υγεία των μαλλιών σας

Κάντε μια λίστα με τα ασυνήθιστα συμπτώματα που παρατηρείτε στα μαλλιά σας, όπως συχνότερη ή/και μεγαλύτερη συσσώρευση τριχών στο σιφόνι μετά το μπάνιο σας ή αυξημένη εμφάνιση τριχών στο μαξιλάρι σας. Καταγράψτε αυτές τις καθημερινές παρατηρήσεις για διάστημα 1-2 μηνών. Αυτά είναι δεδομένα που θα πρέπει να αναφέρετε στον επαγγελματία υγείας.

ΒΗΜΑ 2: Συγκεντρώστε αποδεικτικά στοιχεία

Κάντε μια λίστα με όλα τα εργαλεία και τα τεστ αυτο-διάγνωσης που χρησιμοποιήσατε και τα αποτελέσματα αυτών των τεστ. Φροντίστε να τα έχετε μαζί σας, όταν επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Μπορείτε επίσης να βγάλετε φωτογραφίες του τριχωτού. Κάποιες γυναίκες παραδίδουν στον γιατρό τούφες μαλλιών, προκειμένου να τις εξετάσει. Μην ντρέπεστε. Ο επαγγελματίας υγείας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

ΒΗΜΑ 3: Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σχετικά με τις καθημερινές αλλαγές ή συνήθειες στον τρόπο ζωής σας που μπορεί να προκαλούν μη κληρονομική τριχόπτωση

Παρόλο που η τριχόπτωση συνήθως οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, πρέπει να θυμάστε ότι υπάρχουν ορισμένες αιτίες που προκαλούν γυναικεία τριχόπτωση, όπως το μακροχρόνιο και καθημερινό στρες και, πιο σπάνια, κάποια ιατρική πάθηση (ενδεχομένως του θυρεοειδούς).

ΒΗΜΑ 4: Συγκεντρώστε πληροφορίες για να απαντήσετε στις ερωτήσεις

Ο επαγγελματίας υγείας είναι πιθανό να κάνει περαιτέρω ερωτήσεις και να αναζητήσει μια λεπτομερή ανασκόπηση του ιατρικού σας ιστορικού που καλύπτει θέματα όπως πρόσφατοι τοκετοί, χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπείες καρκίνου (χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία), εμμηνόπαυση και οικογενειακό ιστορικό κληρονομικής ανδρογενετικής αλωπεκίας (δηλ. κληρονομικής τριχόπτωσης). Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το οικογενειακό ιατρικό σας ιστορικό, ιδίως όσον αφορά σε θέματα τριχόπτωσης.